• Radostná správa
          • Radostná správa

          • Prinášame vám radostnú správu. Naša rodina sa opäť rozrástla o malého človiečika. Našej pani učiteľke Mgr. Janke Lojanovej sa v pondelok 27.2.2012 napoludnie narodil synček - malý Petrík. Blahoželáme mamke a ockovi Mgr. Petrovi Lojanovi, nášmu pánovi učiteľovi. Vyprosujeme im hojnosť zdravia, pokoja, radosti a darov Ducha Svätého.

          • Biblia trocha inak....

          • Dnes sa  žiaci  tried  9.A  a  I.AG  zúčastnili putovnej výstavy „Biblia, včera, dnes a zajtra“. Táto putovná výstava už tretí rok  navštevuje české a slovenské mestá, aby predstavila históriu a vývoj  „knihy kníh“  Biblie. Pútavým rozprávaním sa žiaci mohli dozvedieť mnohé zaujímavosti a na vlastné oči vidieť takmer stovku rôznorodých výtlačkov tejto knihy, od tých najstarších z roku 1549 až po súčasné výtlačky. Táto putovná výstava je organizovaná v priestoroch Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou a jej tvorivé prevedenie je pre žiakov určite zaujímavým spestrením.

          • Stredoškolské štipendiá

          • Žiadame všetkých žiakov, ktorí poberajú štipendium, aby do 28.2.2012 doručili do školy podklady na poberanie štipendia na ďalší polrok. Je nutné doručiť buď aktuálne potvrdenie z ÚPSVaR, že rodina poberá dávky v hmotnej núdzi alebo je nutné doložiť všetky príjmy rodiny za rok 2011. Uvedený oznam sa týka aj nových žiadateľov o štipendium, ak spĺňajú podmienky pre priznanie štipendia. Pre žiakov, ktorí už potrebné podklady doručili, je tento oznam bezpredmetný. Bližšie informácie môžete získať u Ing. J. Vargu. 

          • Návšteva na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

          • V piatok 17. februára  sa zástupcovia nášho gymnázia v Bratislave stretli  s významným predstaviteľom štátnej správy na ministerstve dopravy, ktoré nám sprostredkoval bývalý  žiak  našej školy Tibor Balberčák. Naším hostiteľom bol pán  Miloš Moravčík, generálny riaditeľ sekcie rozpočtu a vnútornej správy ministerstva. Pán riaditeľ nás previedol celým rezortom ministerstva, kde ste mali možnosť nazrieť do fungovania tejto inštitúcie a dokonca sme nazreli do kancelárie najvyšších predstaviteľov tejto inštitúcie. Týmto by sme sa chceli pánovi riaditeľovi Moravčíkovi srdečne poďakovať za otvorené  prijatie a skvelú atmosféru, ktorou nám počas návštevy Bratislavy spríjemnil dopoludnie.

        • Oficiálne výsledky Euroscola 2012
          • Oficiálne výsledky Euroscola 2012

          • Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku v piatok 17. februára v Európskom informačnom centre slávnostne vyhlásila výsledky súťaže Euroscola 2012 určenej pre študentov stredných škôl za účasti poslancov Európskeho parlamentu Anny Záborskej, Moniky Flašíkovej Beňovej, Kataríny Neveďalovej a Jaroslava Pašku. V tomto ročníku sa do súťaže Euroscola  zapojilo 28 stredných škôl z celého Slovenska. Prvýkrát a úspešne sa medzi víťazmi umiestnilo aj Cirkevné gymnázium Sv. Františka z Assisi vo Vranove nad Topľou, ktoré obstálo vo veľmi tvrdej konkurencii  a so stratou len troch bodov z celkového hodnotenia získalo miesto vo víťaznej osmičke škôl, ktorých projekty boli hodnotené komisiou Informačnej kancelárie EP na Slovensku. Oficiálnym vyhlásením výsledkov v Bratislave  sme znova dokázali zviditeľniť nielen naše Cirkevné gymnázium sv. Františka z Assisi, ale zároveň sme dostali do širokého povedomia  aj naše mesto Vranov nad Topľou. Týmto by som chcel vyjadriť poďakovanie všetkým študentom a pedagógom, ktorí sa podieľali na tomto projekte a zaželať im nádherné chvíle v sídle EP v Štrasburgu vo Francúzsku, kam onedlho pocestujeme.

          • Petra Serafínová majsterkou kraja

          • Uplynulý týždeň sa v Poprade konali Majstrovstvá kraja v džude, ktorých sa zúčastnila aj naša žiačka Petra Serafínová. Počínala si veľmi dobre a v kategórii dorasteniek do 52 kg obsadila 1. miesto a vybojovala si nomináciu na Majstrovstvá SR. Blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy. 

          • Motivačný systém odmeňovania žiakov

          • Motivačný systém odmeňovania žiakov

             

            V 2. polroku šk. roka 2011/2012 spúšťame na našej škole skúšobnú verziu tzv. „Motivačného systému odmeňovania žiakov“.  Tento systém odmeňovania je založený na jednoduchom princípe. Každý žiak bude mať možnosť získavať  body v prvom rade za svoju pravidelnú dochádzku a dosiahnutý prospech. V druhom rade to bude za jednotlivé činnosti, ktoré bude robiť pre svoju školu a vo svojej škole.

            Každý štvrťrok budú triedni učitelia na základe pedagogickej rady a výsledkov z nej robiť rebríček žiakov s najnižším počtom vymeškaných hodín a najlepším prospechom a na základe toho im prideľovať body (viď tabuľka).

            Triedni učitelia budú zodpovední aj za prideľovanie bodov za prácu navyše, t.j. za prácu, ktorá súvisí s nejakou konkrétnou mimoškolskou činnosťou ako napr. práca v školskej televízií, divadelných predstaveniach ako súčasť vianočnej akadémie a pod. Aj tieto body budú raz štvrťročne aktualizované a prirátané k bodom získaným za prospech a dochádzku.  Zoznam najlepších žiakov s najvyšším počtom bodov bude viditeľne zobrazený na LCD televízore na hlavnej chodbe ako aj na osobitnej nástenke v tlačenej podobe.

            Každý vedúci nejakého krúžku záujmovej činnosti alebo osoba poverená prípravou nejakej inej činnosti (vianočná akadémia), bude mať špeciálne certifikáty, ktoré bude môcť udeliť žiakovi za jeho činnosť.

            Žiak, ktorému bol takýto certifikát udelený ho odovzdá svojmu triednemu učiteľovi vždy pred štvrťročným hodnotením (alebo priebežne), ktorý bude povinný dané body zarátať k celkovému počtu.

            Na záver šk. roka bude vytvorené celkové poradie žiakov s najvyšším počtom bodov a títo žiaci budú odmenení.

             

            Aktivita žiaka

            Navrhovaný počet bodov

            Prospech žiaka 1,0 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            3000

            Prospech žiaka 1,1 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            2500

            Prospech žiaka 1,2 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            2000

            Prospech žiaka 1,3 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            1500

            Prospech žiaka 1,3 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            1300

            Prospech žiaka 1,5 na polročnom a koncoročnom vysvedčení

            1000

            Účasť v súťaži organizovanej školou

            50

            Počet vymeškaných hodín za predchádzajúci štvrťrok 0 - 3

            2000

            Počet vymeškaných hodín za predchádzajúci štvrťrok 4 - 7

            1700

            Počet vymeškaných hodín za predchádzajúci štvrťrok 8 - 10

            1500

            Umiestnenie na 1. mieste v súťaži organizovanej školou

            500

            Umiestnenie na 2. mieste v súťaži organizovanej školou

            300

            Umiestnenie na 3. mieste v súťaži organizovanej školou

            200

            Účasť v súťaži organizovanej školou ako súčasť tímu

            50

            Umiestnenie na 1. mieste v športovej súťaži organizovanej školou ako súčasť tímu

            250

            Umiestnenie na 2. mieste v športovej súťaži organizovanej školou ako súčasť tímu

            150

            Umiestnenie na 3. mieste v športovej súťaži organizovanej školou ako súčasť tímu

            100

            Účasť v kultúrnom alebo inom podujatí organizovanej školou

            100

            Dodaný príspevok do školského časopisu v rozsahu 1 A5 a viac

            100

            Dodaný príspevok do školského časopisu v rozsahu menej ako 1 A5

            50

            Spracovanie príspevku do školskej televízie CSŠ tv

            100

            Aktívna účasť na sv. omše – čítanie čítania, nesenie obetných darov

            50

            Návrh a výroba nástenky v triede alebo na chodbe max. 1x za mesiac

            300

            Iné

            Podľa dohody

             

             

            Ceny pre 2. polrok 2011/2012:

            1. miesto (najviac zozbieraných bodov) – mobilný telefón typu „Smartfón“
            2. miesto – USB prívesok na kľúče 1,5“ s LCD displejom na fotky
            3. miesto – USB kľúč 8 GB
            4. miesto – učebnica anglickej gramatiky – Oxford Living Grammar
            5. miesto- 1 deň riaditeľského voľna
            6. miesto – anglický výkladový slovník
            7. miesto – 1 týždeň absolútnej imunity (ochrana pred akýmkoľvek skúšaním, písomkami a písaním domácich úloh)
            8. miesto – anglická čítanka zo série Oxford Bookworms readers
            9. miesto – 1 mesiac prednostné vydanie obeda v školskej jedálni
            10.  miesto – 3 x „šanca“ platná počas celého šk. roka 2012/2013

             

          • Pre maturantov informatiky.

          •         Blížia sa maturitné skúšky a v tejto súvislosti by sme Vám, maturanti chceli dať do pozornosti stránku, ktorá sa začala na začiatku tohto školského roka pripravovať.  Ide o stránku, ktorá si kladie za cieľ zhrnúť všetky poznatky potrebné pre maturitnú skúšku z informatiky podľa cieľových požiadaviek platných na rok 2011/2012. Celý obsah stránky je vydaný pod slobodnou licenciou, preto ho môžete bezplatne využiť. http://maturitazinf.mrazovci.eu/

          • Proces blahorečenia Anky Kolesárovej je už posunutý do Vatikánu

          • Včera sa skončila diecézna fáza blahorečenia Anky Kolesárovej,rodáčky z Vysokej nad Uhom, ktorá radšej uchránila svoju čistotu, než by počas vojny zhrešila s ruským podnapitým vojakom. Fáza blahorečenia sa tým pádom posunula do Vatikánu, kde už je 12 kg spisov o Anke a 27.2.2012 o 10:30h budú slávnostne rozpečatené. Na včerajšej slávnosti, ktorá začala sv.omšou pod predsedníctvom diecézneho arcibiskupa Mons.Bernarda Bobera a za účasti pomocného i emeritného biskupa a mnohých kňazov, rehoľných sestier i spolurodákov Anky z Vysokej nad Uhom a pokračovala akadémiou a oboznámením sa s procesom blahorečenia, sme sa zúčastnili aj my, žiaci a učitelia našej školy. Riaditeľ školy ďakuje všetkým, ktorí sa tejto milej slávnosti zúčastnili.

        • Blahorečenie Anny Kolesárovej
          • Blahorečenie Anny Kolesárovej

          • Dnes 14.2.2012 bude slávnostné ukončenie diecéznej fázy procesu blahorečenia Anny Kolesárovej pri ďakovnej svätej omši o 18.00 hod. v Dóme sv. Alžbety, ktorú bude celebrovať arcibiskup Mons. Bernard Bober. Tejto ďakovnej sv. omši sa zúčastnia aj naši žiaci gymnázia. Autobus odchádza do Košíc o 16.00 hod. od budovy školy na Rodinnej oblasti, žiaci budú môcť nastúpiť aj pred Kostolom sv. Františka z Assisi a v centre mesta pred obchodným domom Jednota.

          • Kultúrne poukazy 2012

          • Dnes nám došla zásielka Kultúrnych poukazov na rok 2012, ktoré sú primárne určené základným a stredným školám, ktoré môžu samostatne alebo v spolupráci so združením rodičov príslušnej školy rozhodnúť o ich použití. Nevyužité poukazy sa žiakom rozdajú na konci školského roka 2011/2012, aby ich mohli použiť do 11.11.2012. Bližšie informácie o kultúrnych poukazoch nájdete na stránke www.kulturnepoukazy.sk .  

          • Máme 3. miesto v speváckej súťaži

          • Dňa 12.2. 2012 sa v Dlhom Klčove konalo okresné kolo speváckej súťaže s názvom "Talenty", na ktoré sme sa ako škola prebojovali cez výberové kolo vďaka žiačke Kvinty, Petre Murínovej, pod hudobným a aranžérskym doprovodom učiteľa Jozefa Bubnára. Peťa súťažila v kategórii Populárna pieseň nad 10 rokov s piesňou od Márie Čírovej - Bez obáv. V ťažkej konkurencii ôsmych najlepších spevákov okresu si Peťa odniesla celkové tretie miesto a zopár vecných cien. K tomuto úspechu všetci blahoželáme :) 

        • Euroscola - ideme do Štrasburgu
          • Euroscola - ideme do Štrasburgu

          • Dnes nám prišiel e-mail, že projekt študentov Cirkevného gymnázia Sv. Františka z Assisi vo Vranove nad Topľou sa umiestnil medzi prvými ôsmimi a teda 24 študentov a dvaja pedagógovia sa zúčastnia finále programu EUROSCOLA v Európskom parlamente v Štrasburgu.
             
            Presné umiestnenie bude oznámené počas slávnostného vyhlásenia výsledkov dňa 17. februára 2012 o 11:00 hodine v priestoroch Európskeho informačného centra v Bratislave.

            Z tohto úspechu sa veľmi tešíme a zároveň sa chceme poďakovať PaedDr. Eduardovi Nadzamovi za prípravu a realizáciu celého projektu.
             

          • Naša škola už aj na Facebooku

          • Od dnešného dňa má Cirkevná spojená škola vytvorené konto na Facebooku. Na tejto sociálnej sieti budeme prezentovať našu školu, keďže sa blíži 20. výročie založenia našej základnej školy. Na zdieľanie týchto informácií ste všetci srdečne pozvaní. (www.facebook.com)

          • Blahorečenie Anny Kolesárovej

          • Dňa 14.2.2012 bude slávnostné ukončenie diecéznej fázy procesu blahorečenia Anny Kolesárovej pri ďakovnej svätej omši o 18.00 hod. v Dóme sv. Alžbety, ktorú bude celebrovať arcibiskup Mons. Bernard Bober. Po sv. omši bude oboznámenie s procesom blahorečenia a po ňom akadémia s krátkym vizuálnym predstavením činnosti Domu Anky Kolesárovej. Tejto slávnosti sa zúčastnia žiaci 2. stupňa nášho gymnázia pod vedením sr. Edity a Mgr. M. Haňova. 

        • Lyžiarsky výcvikový kurz
          • Lyžiarsky výcvikový kurz

          • Lyžiarsky výcvikový kurz pre žiakov kvinty a I.AG sa uskutoční vo Vysokých Tatrách v termíne od 6.2.2012 do 11.2.2012. Účastníkom kurzu prajeme príjemný pobyt a veľa pekných zážitkov. 

          • Riaditeľské voľno

          • V zmysle §-150 ods. 5 zákona NR SR 245/2008 Z.z. (tzv. školský zákon) vám oznamujem, že dňa 2.februára 2012 udeľujem voľno žiakom 6.-9.ročníka Cirkevnej základnej školy s materskou školou sv.Dominika Savia a všetkým žiakom Gymnázia sv.Františka z Assisi - (budova Rodinna oblasť),   z dôvodu odstraňovania havarijného stavu vodovodného potrubia, ktoré  prasklo, došlo tak k úniku vody a je nutné haváriu odstrániť.

            V piatok 3.2.2012 sú polročné prázdniny. Vyučovanie opäť začne v pondelok 6.2.2012. 

            PaedDr.Marián Babej, riaditeľ školy

          • 3. miesto v basketbale

          • Naši stredoškoláci dosiahli ďalšie pekné umiestnenie, keď pod vedením  PaedDr. B. Petra v zložení Matúš Pivovarník, Rastislav Kurec, Miroslav Verba, Matej Dobranský, Matej Červeňák, Ľubomír Kočiš, Vladimír Bačinský, Michal Hurňák, Šimon Tomáš a Marek Porvažník skončili na basketbalovom turnaji stredných škôl na treťom mieste. Škoda, že v boji o druhé miesto, v najdramatickejšom zápase turnaja prehrali s Obchodnou akadémiou Vranou nad Topľou 18-13, keď štyri minúty pred koncom zápasu vyhrávali ešte 11-9. Za vzornú reprezentáciu školy chlapcom ďakujeme.

        • 2. miesto v stolnom tenise
          • 2. miesto v stolnom tenise

          • Naši stredoškoláci Jozef Popaďák, Matej Dobranský, Rastislav Kurec, Dávid Jackanič pod vedením PaedDr. Bartolomeja Petra obsadili v obvodovom kole stolného tenisu stredných škôl výborné 2. Miesto. Chlapcom blahoželáme.