• EcoTour 2.0 – partner z Grécka

          • 4th Junior High School of Mytilene je verejná stredná škola nachádzajúca sa v meste Mytilene, hlavnom meste ostrova Lesvos. Lesvos je druhý najväčší ostrov Egejského súostrovia na východe Grécka.

            Škola má približne 200 študentov vo veku 12 až 15 rokov. V minulosti (2005, 2007) škola už realizovala Comenius projekty, kde jeden z nich bol zameraný na životné prostredie a národnú kuchyňu.

            Grécko je jednou z 5 krajín, ktoré budú hosťovať ostatných účastníkov projektu. Mobilita v Grécku je plánovaná na apríl 2012.

            V projekte má Grécko za úlohu zanalyzovať hrozby možných katastrof spôsobených vodou.

            Viac o škole: http://4gym-mytil.les.sch.gr/

          • EcoTour 2.0 – partner z Fínska

          • Škola Kiuruveden yläkoulu sa nachádza v meste Kiuruvesi, takpovediac v srdci Fínska. Je to jediná stredná škola v tomto regióne a svojim študentom ponúka vzdelanie so zameraním na prírodné vedy a IKT. Pre študentov zaujímajúcich sa o masmédia a anglický jazyk škola ponúka osobitné kurzy týchto predmetov.

            Z dôvodu geografickej členitosti tohto regiónu, nie je výnimkou pre viacerých študentov denne dochádzať do školy aj 30 km cez krajinu význačnú hustými lesami a menšími jazerami.

            V projekte má táto škola za úlohu spracovať rôzne spôsoby využitia vody vo svojom regióne.  Študenti majú taktiež za úlohu navrhnúť a graficky spracovať spoločné logo celého projektu.

            Pre tých, ktorým nerobí problém fínsky jazyk odporúčame: http://www.peda.net/veraja/kiuruvesi/ya

          • EcoTour 2.0 – partner z Poľska

          • Gimnazium Nr 16 z Oddzialami Integracyjnymi im. Marii Konopnickiej je verejná stredná škola, ktorá sa vo vzdelaní a výchove venuje prevažne študentom s určitým stupňom telesného postihnutia. Škola sa nachádza v meste Katowice, neďaleko od mesta Krakow a v súčasnosti má približne 250 študentov a 40 zamestnancov. Škola má za sebou sériu úspešných projektov ako napr. „Škola pre eko rozvoj“, „Zelený certifikát“ a iné. V rámci projektu má škola za úlohu zmapovať vyrovnanosť vodného systému vo svete. Zároveň je zodpovedná za úpravu aktivít tak, aby boli vhodné aj pre postihnutých študentov. Ďalej má zabezpečiť tlač knihy ako finálneho produktu z 1. fázy projektu.  Viac o škole na: http://www.gimnazjum16katowice.cba.pl/

        • Cezpoľný beh
          • Cezpoľný beh

          • V stredu 5.10.2011 sa konalo vo Vranove nad Topľou okresné kolo v cezpoľnom behu žiakov ZŠ a SŠ. Naši žiaci si počínali veľmi dobre a obsadili tieto miesta:

            Ľubomír Kočiš - 1. miesto (kategória SŠ - 19 súťažiacich)

            družstvo v zložení: Ľubomír Kočiš, Matej Dobranský, Tadeáš Husár - 2. miesto

            Jakub Hrubovský - 10. miesto (kategória ZŠ - 31 súťažiacich)

            Viktória Drábová - 13. miesto (kategória ZŠ - 31 súťažiacich)

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Projekt EcoTour 2.0 – predstavenie partnerov

          • V najbližších dňoch budeme na stránkach našej školy predstavovať partnerov projektu EcoTour 2.0. Prvým poradí je koordinátor projektu - Španielsko. Ies Torre Almenara je škola situovaná v meste La Cala de Mijas, neďaleko od známeho letoviska Málaga v regióne Andalúzia.  Škola má do 300 študentov a približne 40 zamestnancov. Školský rok sa na tejto škole začal 15. septembra a skončí 22 júna budúci rok. Úlohou tohto partnera je najmä koordinovať celý projekt a dozerať, aby sa realizoval podľa schváleného harmonogramu. Mimo toho, je priamo zodpovedný za realizáciu výskumu v oblasti znečistenia vôd vplyvom ekoturistiky. V máji 2013 bude hostiteľskou krajinou a v rámci projektu chcú realizovať minimálne 14 študentských a 10 učiteľských mobilít. Viac o škole na: www.iestorrealmenara.es

          • Nový článok v školskom e-časopise "Chyť sa!"

          • Pre našich nových študentov a pedagógov sa dáva na známosť, že už štvrtý rok funguje v našej škole internetový časopis nesúci názov "Chyť sa!"Tento názov vznikol na základe mnohých návrhov študentov, ktorí už medzi časom opustili brány našej školy.Články vychádzajú občasne podľa námetov a udalostí v škole, i mimo nej. Minulý šk.rok zásobovala náš časopis mnohými skvelými článkami najmä Majka Bílá z III.AG, ktorá sa počas leta zúčastnila Letnej školy žurnalistiky v Ružomberku, kde mala tú česť spoznať známeho moderátora publicistickej relácie Lampáreň z produkcie TV Markíza- PATRIKA HERMANA. A práve tu začíname písať tohtoročnú prvú kapitolu nášho e-časopisu. Mária Bílá nám totiž v článku odhalí mnohé veci zo života, práce tohto obľúbeného redaktora i zákulisia spomínanej relácie. Oplatí sa prečítať.Pre nových študentov pripomíname,že stačí kliknúť na ľavú lištu na kolónku Časopis CHYŤ SA! Článok má názov:  "Naháňal som zločincov, vagabundov, vrahov..." Príjemné čítanie.

          • Projekt EcoTour 2.0

          • Multilaterálny projekt školských partnerstiev Comenius sa dostáva do ďalšej fázy. Budúci mesiac bude naša škola hosťovať zástupcov z rady pedagógov a študentov zo všetkých 8 partnerských škôl. Program sa začne 14. novembra, kedy sa s jednotlivými partnermi stretneme v Košiciach. V utorok, po privítaní primátorom na pôde mesta, sa presunieme do Vysokých Tatier, kde na nás bude čakať bohatý program. Celu návštevu ukončíme v piatok 18. novembra rozlúčením sa a s pocitom očakávania ďalšieho spoločného stretnutia, tentoraz už v Grécku.

        • Odpustová slávnosť
          • Odpustová slávnosť

          • Dnes sme slávili odpustovú slávnosť ku cti sv. Františka z Assisi, patróna našej školy. Program sa začal modlitbou sv. ruženca, po ktorej nasledovala slávnostná sv. omša, ktorú celebroval Mgr. Marián Halas. Po sv. omši potom bola akadémia, ktorú pripravili žiaci II. stupňa nášho gymnázia.

          • Elektronická žiacka knižka už aktívna

          • Tento týždeň sme spustili elektronickú žiacku knižku, takže rodičia a žiaci môžu vidieť známky z jednotlivých predmetov aj prostredníctvom našej internetovej stránky. 

          • Turistický kurz

          • Turistický kurz pre žiakov II.AG sa uskutoční tento týždeň v termíne 5.10. - 7.10.2011 (streda - piatok) vo Vysokých Tatrách. Pedagogický dozor  - Mgr. V. Jedinák a Ing. J. Babejová. 

          • Rada školy

          • Najbližšie zasadnutie Rady školy sa uskutoční 6.10.2011 (štvrtok) o 16.00 hod. v budove školy Školská 650. Na základe doplňujúcich volieb sa novou členkou rady školy za org. zložku CZŠ s MŠ sv. Dominika Savia stala RNDr. Gabriela Bradovková.

          • Vranovský mládežnícky maratónik

          • V piatok 30.9.2011 sa konal Vranovský mládežnícky maratónik, ktorého sa zúčastnila aj naša škola. Tu sú výsledky:

            Kategória – chlapci ZŠ 7-8.ročník – beh 4x400 metrov štafeta

            -         naši chlapci obsadili krásne 2.miesto v tomto zložení – Hrubovský Jakub, Štefaňák Peter, Zorvan Pavol, Veliký Samuel

            Kategória – dievčatá ZŠ 9.ročník – beh 4x400 metrov štafeta

            -         naše dievčatá sa takistonedali zahanbiť a obsadili veľmi pekné 3.miesto v tomto zložení – Murínová Veronika, Mitrišinová Natália, Čalfová Anna, Drábová Viktória

            No a za zmienku stojí, že v kategórii stredných škôl sa naše gymnázium zúčastnilo ako jediné zo všetkých vranovských stredných škôl a obsadilo tak vo všetkých kategóriách 1. miesto.

            Naše uznanie patrí týmto študentom – Kušnírová Erika, Tkáčová Zuzana, Feníková Katarína, Bartková, Porvažník Marek, Pivovarník Ján, Kurec Rastislav, Kaľuha Vladislav, Lukčová Anna, Hrehová Janka, Galajdová Gabriela, Sabolčáková Ema, Dobranský Matej, Džurdženík Ján, Husár Tadeáš, Kočiš Ľuboš.

          • Stretnutie maturantov so svojou prvou triednou učiteľkou Mgr. Alenkou Tuľákovou

          • Nemôžem tomu uveriť, ale je to už 12 rokov, čo sme sa prvý krát stretli. Sedeli v laviciach vo "veľkej" škole  a ich nedočkavé pohľady plné očakávaní a túžob sledovali dianie okolo seba. Spolu sme sa učili prvé čiary, číslice, písmená... Boli to moji malí štrbaví prváci. Práve dnes som ich opäť stretla, no už ako krásnych mladých ľudí - budúcich maturantov, ktorí sa chystajú na jednu z nezabudnuteľných udalostí vo svojom živote- stužkovú slávnosť. Trochu sme si zaspomínali na chvíle ktoré sme spolu strávili. Dodnes mám doma odložené ich kresby aj básne, ktoré sme spolu vymýšľali. Prajem im veľa krásnych chvíľ, ktoré ešte strávia na našej škole, ktorá im určite okrem množstva vedomostí dala do vienka aj lásku, porozumenie, čestnosť, úprimnosť a mnoho iných potrebných "maličkostí", ktoré sú dôležité na správnej ceste životom.  Alena Tuľáková

          • Dáva sa na známosť

          • Dáva sa na známosť, že stužkové slávnosti maturitných tried nášho gymnázia budú v týchto termínoch:

            Oktáva A - 5.11.2011

            IV.AG - 12.11.2011

            Oktáva B - 19.11.2011

            Začiatky stužkových slávností budú o 16.00 hod. - sv. omša v Kostole sv. Františka z Assisi. 

          • Rodičovské združenie

          • Pozývame všetkých rodičov na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 12.10.2011 o 16.00 v budove školy na Bernolákovej 92 a vo štvrtok 13.10.2011 o 16.00 v budove Školská 650.

            Program:

            1. Otvorenie. Modlitba.

            2. Správa o hospodárení Rodičovského združenia za šk. rok 2010/2011.

            3. Návrh výšky členského príspevku na šk. rok 2011/2012.

            4. Školský vzdelávací program na šk. rok 2011/2012.

            5. Diskusia. Závery.

            6. Triedne rodičovské združenie.

            Mgr. Emília Antolíková, predseda Rodičovského združenia pri CSŠ vo Vranove n.T.

             

        • Smútočný oznam
          • Smútočný oznam

          • S hlbokým zármutkom v srdci, ale s nádejou na večný život oznamujeme, že dnes popoludní zomrela  vo veku 56 rokov mamka našej sestričky Edity (pani učiteľky Mgr.Eriky Franekovej) ANNA FRANEKOVÁ.

            Vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine.

            ohreb  zosnulej Aničky sa uskutoční v utorok o 14.00 hod. v Kostole Nanebovzatia Panny Márie  v Čaklove.

            Odpočinutie večné, daj jej ó,Pane, a svetlo večné nech jej svieti, nech odpočíva v pokoji. Amen.

          • Bc. Ladislav Marton, náš bývalý žiak, bude u nás praxovať

          • Bc. Ladislav Marton, študent Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove a náš bývalý žiak základnej školy, vykoná prax na našej škole (anglický jazyk, geografia). Na zábere so svojimi cvičnými učiteľmi.